By Szőcs-T. Magdi

Egy esküvő megszervezése nagyon nagy terhet ró az ifjú párra, és talán túl sok aggodalmat okoz a tökéletes helyszín megválasztása, a tökéletes design kialakítása, a hölgyek ruhájának, sminkjének, menyasszonyi frizurájának a kiválasztása. A szalonban sokszor találkozunk az aggódó menyasszonyokkal, ezért a frizurával kapcsolatban szeretnék egy picit segítséget nyújtani, hogy könnyebb legyen annak megválasztása, a haj felkészítése, vagy akár a fodrásszal való kommunikáció a nagy nap előtt.

Rövid-, félhosszú- vagy hosszú a hajad?

Szinte mindegy! Megfelelő menyasszonyi kontyot, frizurát biztos találunk számodra!

Tényleg mindegy, hogy milyen hosszú a hajad, ez nem feltétele, hogy csodás legyél a Te napodon, amikor minden rólad, rólatok szól. Persze sokan a hosszú hajra teszik a voksukat, mert abból lehet igazán látványos frizurát készíteni, de a rövid frizura kedvelője emiatt ne hosszabbítson hajat, vagy növessze meg – bár ha erre az egy napra ez a vágya, akkor erre is van lehetőség – mert csodás menyasszonyok millió mondták ki a boldogító igent rövid hajat viselve.

Mennyire kell tervezni az esküvői frizurát?

Mivel egy nagyon exkluzív eseményről lévén szó, ami egy csodás frizurát igényel nem kérdés, hogy érdemes komoly figyelmet fordítani a frizura kiválasztására és próbájára. Ebből kiindulva meg is válaszoltam azt a kérdést, hogy mennyire fontos, hogy időben kiválasszuk a fodrászt és felvegyük vele a kapcsolatot.

Miért fontos, hogy időben lássa a fodrász a hajad? Általában a nők valamilyen hajproblémával küzdenek, mint például a haj zsírosodása, -hullása, – szárazsága, a -töredezettsége, a –elvékonyodottsága, de előfordul, hogy kócos, kezelhetetlen a haj. Ezekben az esetekben a fodrásznak időt kell adni, hogy a nagy napig javítani tudja a haj állapotát, hogy csillogó, egészséges hajjal büszkélkedhessen a nagy napon.

Ha a fodrász látta a hajat, akkor tud tanácsokkal segíteni – az arc-, a fejforma, a haj állapota alapján – a tökéletes frizura megtalálásában. Felvetődik a kérdés, hogy egy jó fodrásznak nem mindegy, hogy milyen a haj? Ha jó szakember, akkor meg kell tudnia valósítani a kiválasztott frizurát. Sajnos ennyire nem egyszerű a dolog, mert vannak olyan kontyok, amiket sűrű hajból lehet elkészíteni, egy kócos, sprőd hajból készített konty sem tud gyönyörű lenni.

Ezért ajánlom mindig, hogy előtte kezeljük a hajat, annak függvényében, hogy milyen frizurát szeretnénk készíteni. A tartós hajegyenesítéssel a kócos kezelhetetlen haj, míg a CPR kezelésünkkel a haj szerkezetét tudjuk javítani. Ide tartozik még a festett, vagy dauerolt haj is, mivel ezeket úgy kell időzíteni, hogy a nagy napra tökéletes színt, vagy hullámosságot kapjunk, nem lenne jó, ha egy pici lenövés elrontaná az összhatást.

Mi a legfontosabb a menyasszonyi frizura kiválasztásánál?

A legfontosabb??? TE! A te egyéniséged, mert akkor vagy a legszebb, ha saját magad lehetsz. Ezért nem ajánlom, hogy magadra erőltess olyan kontyot, amiben nem érzed jól magad, mert akár el is ronthatja a Te napod!

Mindig arra törekszem, hogy a személyiséghez, archoz és hajhoz ajánljak menyasszonyi frizurát, és segítsek, hogy megtalálják, azt ami örömet okoz úgy a menyasszonynak, mint a szeretteinek.
Használjunk kiegészítőket?

Készülődő menyasszony

Mindenképp! Egy jól megválasztott hajdísz, vagy fátyol mindig az esküvői konty előnyére válik.

Én személy szerint, mindig keresem a csodás fejdíszeket, hogy ezzel is segíteni tudjak a megfelelő kiválasztásában. A Magdi Szépségszalonban mindig több hajdísszel is készülünk, hogy a próbán többet is ki tudjunk próbálni. Ilyenkor már érdemes tudni, hogy milyen a ruha,a smink és a csokor, hogy az összhang meglegyen. Érdemes a fodrásszal megosztani, hogy milyen stílusú lesz az esküvő, mert ez is nagyban befolyásolja a végeredményt. Én mindig arra törekszem, hogy a frizura akkor is tökéletes legyen, ha a menyasszony átöltözik, vagy leveszi a fátylat.

Mi van, ha valami olyat szeretne az Ara, ami valami új?

Például egy hosszú dús hajat? Igen, ez is megoldható. A mai hajhosszabbítási technikák, annyira kifinomultak, hogy észrevétlenül is viselhetünk póthajat – de fontos, hogy az minőségi póthaj legyen. Ehhez mindenképp fontos időben egyeztetni, hogy a megfelelő póthajat beszerezd, vagy beszerezzük, és a hajhosszabbítást is időben elvégezhessük.

Vannak ötleteid, hogy milyen frizurát szeretnél?

Nincs is annál szebb, mikor egy boldog menyasszony lelkes, tervezi a frizuráját, nyomtatja a szebbnél szebb esküvői kontyokat. Öröm neki segíteni a csodás frizurája megvalósításában, nézd meg korábban készített kontyainkat és használd fel őket ötletnek.

Azt javaslom, hogy légy kreatív, szárnyalj, a megvalósításban ránk számíthatsz! 🙂

Természetesen a fentiek vonatkoznak a koszorús lányokra is, így a szalonunk teljes körű szolgáltatást nyújt nemcsak a menyasszonynak, hanem a koszorús lányainak is.

Mennyi a menyasszonyi konty ára?

Szépségszalonunkban 6000-15000 Ft között mozognak a esküvői kontyok árai, függően attól, hogy mennyire dús a hajad, milyen hosszú, és milyen kontyot szeretnél. A legjobb ha felveszed velünk a kapcsolatot és megbeszéljük, hogy mi az elvárásod, az megvalósítható-e, illetve mennyibe kerülne.

Ha kiszállást kérnél, akkor ennek díjáról érdeklődj elérhetőségeinken: 5. kerület Gerlóczy utca 9. vagy a 06203168098-as telefonszámon, esetleg írj Facebook oldalunkon.

Haj: Szőcs-Trekovanyic Magdolna
Fotó: Miks László
Smink: Báti Anita Nitah
Modell: Csobán Nóra